صنايع دستی
ساج چورکی نان محلی زنان عشایر استان آذربایجان شرقی
ساج چورکی یا ساج چؤرهیی ( نان ساجی) روی فلزی بنام ساج پخته می شود.
p
که عبارت است از یک ورقه مسی یا چدن یا نوع فلز مرغوب دیگری که بصورت سینی بزرگ که داخلش تقریبا بصورت بشقاب گود بوده است و قطر آن حدود ۶۰ تا۸۰ سانتی متر است.
عشایر استان آذربایحان شرقی آرد گندم را خمیر می کنند تا ور بیاید سپس آنرا بر روی ساج که قبلا توسط اجاق موجود در وسط آلاچیق داغ شده بود قرار می دادند و خمیر پهن شده توسط وردنه پخته می شد و بصورت نان ساجی بسیار لذیذ در می آید.ساج روی آتشی گذاشته میشود که آن را در روی پایه فلزی و یا ۳ قطعه سنگ روشن می کنند.
در مناطق تفریحی و دیدنی زیبا و خوش آب و هوا، زنان عشایر این نان را به عنوان سوغاتی برای گردشگران عرضه می کنند.
ورنی هنر دست عشایر استان آذربایجانی شرقی
ورنی، هنر دست عشایر كه باورها و آداب و رسوم منطقه ارسباران در آن بافته می شود با برخورداری از دو قرن قدمت به دلیل استقبال كشورهای مختلف خارجی از آن ظرفیت مهمی برای ایجاد اشتغال در منطقه است.