شهرستان اَهَر یکی از شهرستانهای عشایری استان آذربایجان شرقی است و مرکز آن نیز شهر اهر است.
جمعیت این شهرستان بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال۹۰ هجری شمسی ۱۲۸۰۰۰ نفر میباشد که ۹۲۰۰۰ نفر در شهر اهر و ۳۶۰۰۰ نفر در روستاها به سر میبرند. مردم منطقه اهر به زبان ترکی آذربایجانی سخن میگویند.
کشاورزی و دامداری دو قطب اقتصادی و تولیدی در این منطقه میباشد در کنار آن باغداری، دامپروری و زنبورداری نیز صورت میگیرد. فرشبافی، ورنیبافی، جاجیمبافی، گلیمبافی در روستاها و در بین عشایر رواج دارد.
کلیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار شهرستان اهر از امکان ارتباطات تلفن راه دور، بینالملل و تلفن خانگی بهرهمند هستند.
از نقاط دیدنی آن میشود به بازار قدیمی شهر اهر و آرامگاه شیخ شهابالدین اهری اشاره کرد.
سالانه ۴۰۰۰ مترمربع ورنی، توسط عشایر شهرستان اهر تولید می شود.
عشایر شهرستان اهر، در هر سال در حدود ۴۰۰۰ متر مربع ورنی را می بافند. عشایر منطقه ارسباران یا همان قره داغ، که عمدتاً به ورنی بافی مشغول هستند و علاوه بر کمک به تولید صنایع دستی کشور، خود نیز از این محصول به عنوان زیرانداز استفاده می کنند.
قدمت ورنی بافی در منطقه ارسباران به بیش از ۷۰۰ سال قبل برمی گردد که با گذشت قرن ها هنوز این هنر در بین جامعه عشایری محفظ شده است. ورنی به عنوان صنایع دستی شاخص استان آذربایجان شرقی ثبت ملی شده است، و حال باید برای ثبت جهانی این اثر بی نظیر تلاش کرد.
ورنی ایران در دنیا شناخته شده است، ولی برای رونق صادرات آن می بایست که تلاش های بسیاری به منظور جهت ثبت جهانی آن انجام شود.
منطقه ارسباران و شهرستان اهر را یکی از مناطق مهم تولید صنایع دستی بخصوص در تولید ورنی و صنایع دست بافت عشایری به حساب می آید. برگزاری جشنواره ورنی کاری فاخر و بارزشمند است که باعث ارج نهادن به توانمندی های صنایع دستی، بخصوص در زمینه ورنی می باشد.