مدیر کل امور عشایر آذربایجان شرقی: هیچ تقاضای عشایری نادیده گرفته نخواهد شد
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با اشاره به رشد چشمگیر اعتبارات عمرانی و خدماتی در شهرستان خداآفرین اعلام کرد: تمامی درخواستهای جامعه عشایری با دقت بررسی و اولویتبندی خواهد شد و هیچ تقاضایی بدون رسیدگی باقی نخواهد ماند.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل امور عشایر آذربایجان شرقی، در جلسه تحویل پنلهای خورشیدی قابل حمل به عشایر شهرستانهای خداآفرین و کلیبر، علی سبزیچی با اشاره به عملکرد اعتباری سال ۱۴۰۳ در شهرستان خداآفرین تصریح کرد: در سال گذشته، بالغ بر هشت میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان در حوزه احداث و بهسازی راهها هزینه شده و همچنین مبلغ سه میلیارد تومان نیز به تأمین آب اختصاص یافته است که در مجموع، اعتبارات هزینهشده در این شهرستان به ۱۱ میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان رسیده است.
وی ادامه داد: اعتبارات شهرستان خداآفرین در سال جاری با افزایش قابل توجه، به ۱۶.۵ میلیارد تومان افزایش یافته و مقرر شده است تا پایان شهریورماه بهطور کامل تخصیص یابد. همچنین پیشبینی میشود میزان هزینهکرد واقعی از رقم مصوب نیز فراتر برود.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با تأکید بر تداوم و توسعه پروژههای عمرانی در مناطق عشایری اظهار کرد: تمامی درخواستهای واصله از سوی جامعه عشایری بهصورت دقیق اولویتبندی شده و هیچ تقاضایی نادیده گرفته نخواهد شد.
علی سبزیچی با اشاره به بازدید میدانی اخیر از منطقه قرهقیه در شهرستان کلیبر، خاطرنشان کرد: مرمت مسیر ارتباطی قدیمی و نیز بهسازی راه دسترسی جدیدی که پیشتر توسط ادارهکل امور عشایر احداث شده بود، در دستور کار قرار گرفته و اقدامات اجرایی در این زمینه آغاز شده است.
وی در ادامه از اختصاص ۱۳.۵ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به عشایر در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: این رقم در سال جاری افزایش خواهد یافت و اقدامات لازم جهت جذب و پرداخت این تسهیلات در حال انجام است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی همچنین از تخصیص سه میلیارد تومان اعتبار ویژه برای تأمین و تحویل پنلهای خورشیدی قابل حمل به خانوارهای عشایری خبر داد و افزود: این اعتبار علاوه بر منابع تخصیصی وزارت نیرو است و در راستای بهبود دسترسی عشایر به انرژی برق هزینه خواهد شد.
علی سبزیچی با اشاره به آغاز طرحهای گردشگری در مناطق عشایری استان، گفت: در سال جاری نمایشگاه تخصصی گردشگری عشایری برگزار خواهد شد و تلاش میشود مسیرهای گردشگری جدید با محوریت ظرفیتهای بومی و فرهنگی عشایر طراحی و عملیاتی گردد تا زمینه بهرهبرداری اقتصادی برای این قشر فراهم شود.
وی همچنین با اشاره به خدمات ارائهشده از سوی شرکتهای تعاونی فعال در شهرستان، اعلام کرد: تاکنون از طریق دو شرکت تعاونی «رجایی» و «فتاحی»، اقلام و نهادههای مورد نیاز عشایر شامل ۷۲۱ تن جو، یکهزار و ۱۸۴ تن کنسانتره، ۳۴۴ تن کود، ۲۰ هزار و ۸۶۶ تن آرد، ۴۴۰ هزار لیتر نفت و ۳۲۳ تن گاز مایع توزیع شده است.
مدیرکل امور عشایر استان در پایان تأکید کرد: در صورت طرح هرگونه شکایت از سوی عشایر نسبت به عملکرد شرکتهای خدماترسان، موضوع بهصورت دقیق و قانونی بررسی شده و اقدامات مقتضی جهت صیانت از حقوق بهرهبرداران صورت خواهد گرفت.