ضرورت توسعه پایدار گردشگری عشایری در آذربایجان شرقی
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت برنامهریزی و پیگیری طرحهای عمرانی در مناطق عشایری استان گفت: تخصیص اعتبارات ارزش افزوده و نظارت بر پروژههای عمرانی بر اساس نیازسنجیهای دقیق انجام میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر آذربایجان شرقی، علی سبزیچی گفت: در برنامه ریزی جدید، سال مالی امور عشایر از شهریورماه آغاز میشود تا اعتبارات در زمان مناسب تخصیص یابد که در این راستا تاکنون 90 میلیارد تومان پروژه نیازسنجی و میزان دقیق نیاز مالی هر شهرستان مشخص شده است که این اطلاعات را به کمیته برنامهریزی شهرستانها ارائه داده شود.
وی افزود: اجرای برنامههای فرهنگی و اقتصادی از اولویتهای ما در سال جاری است. که در این راستا در نظر داریم با برگزاری نمایشگاههای گردشگری و اجرای طرحهای متنوع، ظرفیتهای عشایری استان را بهصورت مؤثر معرفی کنیم و گامی در جهت توسعه پایدار برداریم.
مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی با اشاره به لزوم ارتقای کیفیت نمایشگاهها گفت: برای بهبود عملکرد نمایشگاهها و معرفی بهتر ظرفیتهای بومگردی استان، همکاری گستردهتر با سایر ارگانها ضروری است.همچنین هدف ما تعریف مسیرهای گردشگری و جذب گردشگران از طریق تورهای تخصصی و برنامهریزیشده است."
علی سبزیچی افزود: احیای اتاق فکر و کارگروههای تخصصی میتواند نقش مهمی در توسعه فعالیتهای فرهنگی، اقتصادی و گردشگری در میان جامعه عشایری استان ایفا کند.
ضرورت توسعه گردشگری و احیای ایلراهها درآذربایجان شرقی
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی گفت: برای اینکه در تمامی جنبههای برنامهریزی جامع عمل کنیم، لازم است جلساتی تشکیل دهیم و کارگروههایی تعریف کنیم که در این راستا هر کمیته باید در حوزه خود بهصورت عملیاتی فعالیت کرده وآن را ارتقا دهد که این فرآیند تا رسیدن به مرحله تصویب ادامه خواهد داشت.
رسول خدابخش، افزود: برای نمونه، در زمینه گردشگری، موضوعات تبریز، عشایر و بومگردها باید با مشارکت تمامی ادارات و ارگانها آغاز شود و با بهرهگیری از ایدههای افراد خوشفکر گسترش یابد. این روش میتواند به برنامهریزی دقیقتر و نتایج کارآمدتری منجر شود.
وی اذعان کرد: بارش فکری و تعریف دقیق مسئله در اولویت است. باید بدانیم چه کاری میکنیم و هدف اصلی چیست. هدف اصلی ما از توسعه گردشگری، ایجاد درآمد پایدار برای عشایر و روستاییان است. این امر نیازمند توانمندسازی آنان و مراقبت از درآمدشان است که هماهنگی با دیگر ادارات مانند منابع طبیعی و میراث فرهنگی به این زمینه کمک می کند..
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی تأکید کرد: پس از مرحله بارش فکری، دو نقطه بهصورت پایلوت انتخاب خواهد شد تا بازخوردهای لازم از اقدامات انجامشده دریافت شود. این انتخاب با هدف بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در ایلراهها صورت میگیرد؛ چرا که احیای این مسیرها تنها بهمنظور عبور حیوانات نیست، بلکه تأکیدی بر استفاده بهینه از پتانسیلهای اقتصادی و گردشگری آنها دارد. در همین راستا، انجام کارهای ماندگار از جمله زیرسازی و ساخت ابنیه در حوزه ایلراهها ضروری است تا این مسیرها به شکلی پایدار حفظ و نگهداری شوند.
وی در پایان گفت: "برای حل مسائل تخصصی، بهویژه در حوزههایی مانند تأمین آب و زیرساختهای اساسی، لازم است از ظرفیتها و توانمندیهای دستگاههای متولی بهصورت مؤثر بهرهگیری کنیم که این همکاری میتواند از هدررفت منابع جلوگیری کرده و به اجرای دقیقتر و کارآمدتر برنامهها کمک کند. همچنین، همراهی و مشارکت بخش خصوصی و نهادهای اجرایی از ملزومات پیشبرد این برنامهها است، چرا که استفاده از تجربه و توان این بخشها میتواند روند توسعه را تسریع کرده و نتایج پایدارتری به همراه داشته باشد."
انتهای پیام/