دیدار مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با سرپرست سازمان امور عشایر ایران
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی، در دیدار با جهانبخش میرزاوند، سرپرست سازمان امور عشایر ایران، بر لزوم حفظ هویت فرهنگی، بهبود معیشت، حل مشکلات زیرساختی و استفاده از فناوریهای نوین برای ارتقای کیفیت زندگی عشایر تأکید کرد.
به گزارش روابطعمومی اداره کل امور عشایراستان آذربایجان شرقی جهانبخش میرزاوند در این دیدار با اشاره به اهمیت اوبا (چادر عشایری) گفت: اوبا یک شناسنامه هویتی و گردشگری برای عشایر است و نباید حذف شود؛ زیرا حفظ اوبا به منزله حفاظت از هویت عشایری و تاریخ این سرزمین است.
وی افزود : مهاجرت عشایر به شهرها میتواند باعث افزایش آسیبهای اجتماعی و گرایش آنان به مشاغل غیرمولد شود. از سوی دیگر، حاشیهنشینی و ناهنجاریهای اجتماعی از پیامدهای مستقیم این مسئله هستند.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران تأکید کرد: ما باید تلاش کنیم زندگی عشایر را بهبود ببخشیم، هزینههای تولید آنها را کاهش دهیم و از هر نظر به آنان خدماترسانی کنیم. اما برخی مسائل، مانند آموزشوپرورش، مستقیماً در حیطه مسئولیت ما نیست و نیازمند تعامل بیشتر با سایر نهادهاست.
جهانبخش میرزاوند با بیان اینکه عشایر نقشی کلیدی در حفاظت از امنیت و منابع طبیعی کشور دارند گفت: هر چادر عشایری میتواند بهعنوان یک ایستگاه حفاظتی عمل کند. حتی در مواردی چون آتشسوزی جنگلها، راههای ایجادشده توسط عشایر بهعنوان آتشبر عمل میکنند و نقش آنها در حفاظت محیطزیست انکارناپذیر است.
وی به لزوم شناسایی پتانسیلهای مناطق عشایری اشاره کرد و گفت: گردشگری طبیعی، صنایعدستی، گیاهان دارویی، و صادرات متنوع میتواند به بهبود معیشت عشایر کمک کند. همچنین استفاده از شرکتهای دانشبنیان و اصلاح دستورالعملهای خانههای بهداشت از جمله اقدامات ضروری است.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در پایان تأکید کرد: «حفظ فرهنگ، شیوه زندگی، و تولیدات خاص عشایر مانند لباسهای سنتی جزو هویت ملی ماست و باید این هویت را تقویت کنیم. ایجاد رضایتمندی و امیدواری در میان عشایر به تسهیل زندگی آنان کمک میکند.»
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی در این دیدار اظهار کرد: قشلاقهای استان ما عمدتاً بهصورت روستا هستند و از این منظر با بیشتر نقاط کشور تفاوت دارند، اما ییلاقهای استان مشابه دیگر مناطق، ساکن در چادر و اوبا می باشند. حفظ این سبک زندگی برای هویت عشایری بسیار مهم است.
علی سبزیچی همچنین به موضوع برندسازی محصولات عشایری اشاره کرد و گفت: برای پنیر قره داغ برنامه هایی داریم تا از طریق مراکز دانشگاهی و پژوهشی را این محصول برا استاندارد و به برند تبدیل کنیم.
وی افزود: در تفاهمنامهای که با شرکتهای بیوتکنولوژی شمال غرب منعقد شده است، پیشنهاداتی برای کاهش بار میکروبی و ارتقای کیفیت محصولات دامی ارائه کردهایم که این اقدامات میتواند تأثیر بسزایی در برندسازی و افزایش ارزش محصولات عشایری داشته باشد.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی در پایان تأکید کرد: دستورالعملهای خانه بهداشت باید اصلاح شوند و منطقهبندی دقیقتری انجام گیرد تا خدمات بهداشتی بهصورت کارآمدتر به عشایر ارائه شود.