رفتن به محتوای اصلی
دیدار مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با معاون سیاسی اجتماعی استانداری

دیدار مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با معاون سیاسی اجتماعی استانداری

معاون سیاسی اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی با انتقاد از انتصاب مدیران غیرمتخصص در برخی حوزه‌ها، این اقدام را آفتی جدی برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان دانست و بر لزوم انتخاب مدیران بر اساس تخصص و تعهد تأکید کرد. 

 به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان آذربایجان شرقی مرتضی محمدزاده اظهار کرد: «انتصاب مدیرانی که از حوزه‌های دیگر و بدون آشنایی کافی با مسائل تخصصی وارد می‌شوند، باعث کندی در اجرای برنامه‌ها و کاهش بهره‌وری سیستم مدیریتی می‌شود. مدیریت در هر حوزه‌ای نیازمند افراد متخصص، آگاه به مسائل بومی و متعهد به اهداف توسعه‌ای استان است.» 

وی افزود: «مدیران باید بر اساس شایستگی‌های علمی و تجربی انتخاب شوند و توانایی حل مسائل و چالش‌های مرتبط با حوزه خود را داشته باشند. رویکرد تخصص‌گرایی در مدیریت می‌تواند بهره‌وری سیستم را افزایش دهد و به تحقق اهداف توسعه‌ای کمک کند.»

 

تأکید بر توسعه گردشگری عشایری و رفع مشکلات آماری

مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی در دیدار با  معاون سیاسی اجتماعی استانداری، بر لزوم رفع مشکلات آماری، احیای ظرفیت‌های عشایری و توسعه پایدار گردشگری عشایری تأکید کرد.

علی سبزیچی گفت: نبود آمار دقیق و قابل استناد یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشور است و این مسئله به‌ویژه در برنامه‌ریزی‌ها و تخصیص اعتبارات برای جامعه عشایری، تأثیر منفی دارد. 

وی با اشاره به آمار عشایر استان بیان کرد: «طبق آمار سال ۱۳۸۷، هشت هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری در استان سکونت داشتند. در سرشماری مبنایی اخیر و با ثبت اطلاعات از طریق افراد عشایری، این رقم به ۹ هزار خانوار افزایش یافته است. با این حال، تعداد عشایر کوچنده کاهش یافته است.» 

مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی تأکید کرد: «نبود آمارهای تفصیلی و رسمی باعث می‌شود برنامه‌ریزی‌ها در حوزه تخصیص نهاده‌های دامی و دیگر نیازهای عشایری با مشکلاتی مواجه شود.»

علی سبزیچی گفت: «در مناطقی مانند قره‌داغ، کلیبر، خداآفرین، مراغه، بناب، آذرشهر، میانه و سراب عشایر سکونت دارند و قشلاق‌های استان عمدتاً در قره‌داغ، بناب، میانه و سراب قرار دارد. با این حال، برخی عشایر، مانند عشایر سراب، به دلیل اسکان در مناطق شهری، از جامعه عشایری حذف شده و به عنوان دامداران محسوب می‌شوند که این موضوع در تخصیص نهاده‌های دامی در آینده مشکل‌ساز خواهد شد.» 

وی با اشاره به برنامه‌های این اداره برای توسعه گردشگری عشایری گفت: «برای ارتقای وضعیت عشایر، اداره کل امور عشایر روی موضوع چند معیشتی عشایر کار می‌کند همچنین تشکیل کمیته تخصصی گردشگری عشایری و برگزاری نمایشگاه‌های گردشگری تخصصی از جمله برنامه‌هایی است که با هدف خروجی مشخص و بدون رویکرد تبلیغاتی دنبال می‌شود.» 

مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی ادامه داد: «تفاهم‌نامه‌هایی در زمینه تولیدات لبنی با مرکز بیوتکنولوژی شمال غرب کشور و دانشگاه تبریز امضا شده است. در این راستا در تلاش هستیم با برندسازی و استانداردسازی، پنیر قره‌داغ را احیا کنیم.»   

علی سبزیچی در پایان گفت: «حذف عشایر کوچنده و کاهش کیفیت مراتع، علاوه بر ایجاد مشکلات اقتصادی، پیامدهای اجتماعی به همراه خواهد داشت. برای حل این مسائل، ورود بخش خصوصی و همکاری نهادهای علمی و اجرایی ضروری است.» 

رنگ
سایز متن

شناسه اداره کل امور عشایر استان

  • تلفن تماس: ۳۴۴۵۷۰۶۱-۲(۰۴۱)
  • پیامک: ۳۰۰۰۱۲۲۲۰۰۰۰۱۲
  • تلفن فکس: ۰۴۱۳۴۴۵۳۰۳۹
  • ایمیل: info@ashayer-ea.ir
  • وبسایت: https://ashayer-ea.ir
  • آدرس: تبریز خیابان راه آهن، نبش کوی بهراد، اداره کل امور عشایر استان آذربایجان‌شرقی