برگزاری نشست تخصصی بررسی چالش های کنونی و پیشروی دامنه های سهند
مدیر کل امور عشایر استان اذربایجان شرقی گفت: «نبود آنتندهی و امکانات ارتباطی از معضلات جدی عشایر است که گاهی حتی به از دست رفتن جان افراد منجر شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر علی سبزیچی در جلسهای پیرامون حفاظت از مراتع سهند، با تأکید بر اهمیت نقش عشایر بهعنوان بهرهبرداران اصلی مراتع، اظهار داشت: «حضور ما در این جلسه نشاندهنده حساسیت بالای اداره کل امور عشایر نسبت به این موضوع است .
وی با اشاره به اینکه عشایر بهتر از هر گروه دیگری ارزش مراتع را میدانند،گفت: زندگی و معیشت عشایر به این منابع وابسته است که متأسفانه امروز با بحران زیستمحیطی در مراتع روبهرو هستیم که ناشی از خشکسالی و کاهش بارندگی در سالهای اخیر است و این امر مانع احیای مراتع شده است.»
مدیر کل امور عشایر استان اذربایجان شرقی افزود: «مشکل تخریب مراتع ناشی از توسعه شهری و روستایی است و افزایش گازهای گلخانهای و گرمایش زمین از توسعه شهرها سرچشمه گرفته است. اما متأسفانه، به دلیل محدودیت در برخورد با این مسائل، توجهها به عشایر معطوف شده است.
علی سبزیچی با اشاره به همکاری این اداره با منابع طبیعی و اجرای برنامههای کنترلی گفت: «در بحث دام آزاد، کنترلهای لازم صورت گرفته و دورههای آموزشی برای عشایر برگزار شده است تا از مراتع بهصورت اصولی بهرهبرداری کنند. همچنین، در راستای ترویج کشت گیاهان دارویی، مطالعات گستردهای انجام دادهایم و آماده همکاری با سایر دستگاهها و گروه ها هستیم.
وی درباره حمایتهای این اداره از عشایر گفت: «ایل راه های عشایری ثبتشدهاند و تنها اقدام نگهداری از آنها است.
مدیر کل امور عشایر استان اذربایجان شرقی عنوان کرد: توزیع پنلهای خورشیدی میان عشایر از برنامههای مهم این اداره کل است که امسال با اختصاص بودجه سه میلیارد تومانی انجام خواهد شد.همچنین با توزیع نفت در مناطق عشایری تلاش کردهایم از پوشش گیاهی ییلاقات برای گرمایش جلوگیری کنیم.»
علی سبزیچی با اشاره به مشکلات عشایر افزود: «نبود آنتندهی و امکانات ارتباطی از معضلات جدی است که گاهی حتی به از دست رفتن جان افراد منجر شده است همچنین استفاده از تلفنهای ماهوارهای نیز به دلیل هزینههای بالا، چالشهایی دارد و ما به دنبال ارائه راهحلهایی هستیم که هم اجرایی باشند و هم زندگی عشایر را تسهیل کنند.»
وی تأکید کرد: «خود عشایر بزرگترین حامی حفاظت از مراتع هستند. آنها بهتر از هرکسی اهمیت مراتع آباد را درک میکنند و از تخریب محل زندگی و معیشت خود سود نمیبرند. حتی عشایر در جلوگیری از ورود خودروهای آفرود و کمپینگکه به مراتع آسیب میرسانند، نقش مؤثری داشتهاند.»
در پایان، مدیرکل امور عشایر تأکید کرد: «مراتع سهند و عشایر آن از هم جداشدنی نیستند و نمیتوان با حذف عشایر، مشکلات مراتع را حل کرد. ما به همراهی عشایر و مشارکت سایر دستگاهها، تمام تلاش خود را برای حفظ این منابع ارزشمند به کار خواهیم گرفت.»